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  2. My week on Twitter 🎉: 68 Mentions, 12.6K Mention Reach, 150 Likes, 152 Retweets, 190K Retweet Reach. See yours with… https://t.co/dooPCb7JES

  3. 一不離二,今天繼續介紹 buffet:最近尖沙咀帝苑酒店 雅苑座 新出了「海洋奇緣」海鮮自助晚餐,海鮮內容非常強勁、吸引力非凡!溫馨提示:未吃飯真的真的不要進來啊.... 幫襯 雅苑座 很多年了,仍然為特高樓底(可望到多部子彈電梯升降!!)、招牌噴泉以及現場歌手演唱而傾心,那份情懷是難以取代的。靚景美食下,週一至四自助晚餐收費成人$598/小童$468,週五至日、假期及前夕成人$678/小童$508,還有 低至六折優惠,十分合理。 既然海鮮是今次主打,就先由凍海鮮櫃開始介紹吧!場內堆放整齊的波士頓龍蝦、去半殻龍蝦鉗(十分方便!)、法國麵包蟹、加拿大蟹腳等,固然誘人,另一邊的凍蝦、凍青口、凍蜆及鮮螺,但海鮮迷不要拚了全力去吃,因為還有不少精彩熱海鮮可選! 之後是挪威煙三文魚,拌上辣根、水瓜柳,以及多款現成沙律,例如:龍蝦沙律、烤八爪魚茴香沙律、泰式鳳爪、日式薯仔沙律、蘋果紅菜頭沙律等,其中特別推介海鮮啫喱批,除了晶瑩好看,味道也相當鮮美可口! 接著是新鮮粟米、羅馬生菜、紅葉菜、青瓜、車厘茄及雜菜等自助沙律吧,加上 Boursin、Edam Cheese 及 Camembert 等芝士區,區內還有香蔥薄餅、克力架及提子以供配搭。場內也有風乾火腿配哈密瓜,以及莎樂美腸等。 另一款坊間少見的美食是法式香草燒全羊,個子很大十分震撼;另一邊又有嫣紅粉嫩的燒牛肉,拌以烤雜菜 精心呈上,無論是羊迷牛魔,都會得到滿足。 雅苑座的熱盤質素向來都很好,而且也有不少海鮮選擇,例如:家常風味的豉油皇炒蝦,酸香開胃的煎鱸魚配蕃茄汁,中間素食的白汁芝士焗雙花也很吸引嘛! 繼續又有西班牙海鮮炒飯、酥炸廣島蠔、泰式焗魚、星加坡炒蟹等,每一款都讓人食指大動,而水準的確也很好,讓味蕾幸福地暢遊世界不同國家! 場內也有少見的法式田螺,底下幼滑的薯泥又讓我想念起為食兩兄妹了!加上印度雞咖哩、印式香飯和薄餅,以及中式的清湯蘿蔔牛肚、上湯木耳竹笙,要全部試勻也有一定難度呢~ 之後是麵包站,以及全新推出的澳洲藍蟹鴨肝大阪燒,新鮮即製的滋味不同凡響,記得一定要趁熱享用! 而在日式爐端燒內,則供應著少見的鬈毛豬香腸,加上茄子、菠蘿、南瓜、粟米、雞軟骨串、 牛舌等美食,最推介當然是燒菠蘿! 也別錯過場內明爐燒味及滷水美食,以及非常馳名的海南雞飯,特別叉燒及油飯水準極高,絕對值得撥出胃納愉快享用!最後還有一中一西的燉鯊魚骨湯、野菌忌廉湯,十分豐富~ 還未完啊,雅苑座的恰海鮮向來非常有名,當晚選擇包括:花蟹、瀨尿蝦、扇貝和蕃薯蜆,加上新鮮蔬菜、魚片、芽菜、金菇、墨魚丸、牛丸及水魷魚,想飽肚一點可加上粗蛋麵、油麵、蛋麵、烏冬、河粉或銀針粉,湯底也有海鮮麵豉湯和喇沙可選。 另一邊的日式刺身壽司區,又有辣味螺肉、中華沙律和芝麻八爪魚,以及多款壽司供應,師傅更會即製多款火炙壽司如三文魚、蟹棒、玻璃蝦、魷魚、左口魚裙邊、玉子等,十分誘人! 場內也有很吸引的卷物,以及新鮮刺身包括鮑片、油甘魚、八爪魚、立魚、吞拿魚和三文魚,最後還有芝麻汁冷豆腐沙律和冷麵,真不知要帶多少個胃來才夠用!!! 最後是甜品區,首先是巨大的朱古力噴泉,配料包括泡芙、綿花糖和士多啤梨,當然也可以用另一邊的西瓜、菠蘿、火龍果、蜜瓜,甚至是名物蝴蝶酥點來吃!水果區同時設有涼粉、鮮果杏仁,都是清新之選。 接下來的甜點區也萬般誘人,美美香脆的泡芙山,馳名高質的原味/抹茶味蝴蝶酥,加上檸檬撻、雲尼拿法式焦糖燉蛋、朱古力蛋糕,以及小朋友最愛的糖果樽,實在令人留連忘返! 旁邊甜品櫃還有更多繽紛選擇:櫃內是全新芒果系甜品,如芒果腸粉、芒果紫糯米、芒果意大利奶凍,加上粟米意大利奶凍及開心果紅莓慕絲配雜莓等。上層則有朱古力Brownie、冰皮朱古力卷、杏仁梨撻、紅豆綠茶慕絲蛋糕、杞子桂花糕、藍莓芝士蛋糕及馬卡龍,超豐富! 甜魔媽媽對雪糕情有獨鍾,愛整了接下來的Häagen-Dazs雪糕櫃,當配上即製班戟(口味有三款包括原味、香蘭葉和綠茶),滋味好得無比啊!這區更有蘋果金寶和椰汁龍眼雪耳糖水,真的太豐富了,其實應該至少分2-3次來吃,才能品嚐得完。 最後店內新增了自助飲品區,無論是想喝咖啡、茶、水和檸檬,都可以自己話事了!當然有特別要求(如我想喝伯爵茶),還是可以向侍者提出,這裡的人手頗足,照顧很週到的。 差點忘了講:凡惠顧自助晚餐,每位客人即敬送法式釀麵包蟹蓋配鱒魚籽一份,可用換領卷在外邊領取。加上鱒魚籽蟹蓋十分鮮香好吃,不過份量很大,我們三人只分享了一客已經很飽了~ 因應主題,這晚除了多款冷熱海鮮(特別推介爆膏的龍蝦,以及鮮嫩龍蝦鉗),也恰了一大碗喇沙風味的海鮮,香辣惹味的滋味太吸引了! 之後再加上不同款刺身、水果、沙律、大阪燒、海南雞飯、燒牛肉、爐端燒及甜品,就是超級豐富的一頓,我不客氣要開餐了!在美景下細意品嚐美食,發覺了:這裡每款食物都很有水準,無法推出三甲之選,大家隨心情及喜好來選就好~ 甜品環節給點建議吧:冠絕全港的蝴蝶酥當然是必吃之選;但直到4月30日前以 OpenRice 優惠劵惠顧,每位客人可半價購買人氣蝴蝶酥一罐,每4位客人加送人氣蝴蝶酥一罐,其實可以留力品嚐新出芒果美點,以及美味的即製斑戟,其中斑蘭味最為推介! 吃到九成飽,多取客雪糕消一消滯,也是時間聽鐘聲出去排隊:每晚餐廳都會推出超好吃的雜果拿破崙,甜魔一定要留肚品嚐;提起生日,如客人在生日月份惠顧自助餐晚餐,不但可免費獲得生日蛋糕(需於一天前預訂),還有現場琴師和歌星獻唱生日歌,氣氛超棒! 如是長者壽星到訪,更有免費立體壽桃蛋糕;而在母親節及前夕到訪,每位母親敬送金箔燕窩燉雙皮奶一客。海洋奇緣自助晚餐供應至5月31日,想吃就抓緊優惠,提早訂位吧~ 雅苑座 The Greenery 地址:尖沙咀麼地道69號帝苑酒店3樓 電話:2733 2030 酒店Facebook:The Royal Garden 香港帝苑酒店 ** 想得知最新飲食情報,可追蹤 甜魔媽媽;欲得知甜魔一家消息,就追蹤 Matthew and Chloe 吧~~
  4. RT @yakuzagame: You can get 30% off Yakuza Kiwami right now as part of @PlayStation's Golden Week sale. PS Plus users can get an additional…

  5. Yesterday
  6. RT @IlmFeed: Liverpool manager Jürgen Klopp speaks about #Muslim players at the football club and how they accommodate for them. Footage:…

  7. 久しぶりにNiki's Kitchenのジャニタ先生のレッスンに参加してきました。 どうしても作りたかったレシピがあったんです。運よく予約できてよかった~。 ジャニタ先生のレッスンは香港の料理を含め、中国のお料理もいろいろ教えてくださいます。 今日のレシピはこちら。 ◆上海生煎包(上海焼き饅頭) ◆冬姑菇包(シイタケ饅頭) ◆茶葉蛋(茶葉煮込み卵) ◆螞蟻上樹(春雨と挽肉炒め) ◆蘿葡清湯腩(牛バラ肉と大根のスープ) え?なにそれ?というお料理がありますねww。 実は私、レッスンの2日前に調理中に人差し指をザックリと切ってしまい、両手を使う調理と洗い物はご遠慮させていただきました。とほほ・・・。 ご参加した皆様、ご迷惑をお掛けしました。役立たずの私に優しくしてくださりありがとうございました(^^) ウェルカムドリンクは暑いのですっきりさせるデトックスウォーター。こういうの作りたくなる季節だねー。 本日の主役の粉もの。私、本当に粉もの苦手・・・うまくこねられないんですが大丈夫かな。今日は皆さんにコネコネしていただきましたので見学のみ。 2/3の生地はこちらに成型しました。『生煎包』は実は他のお教室でも習って多分今回で3回目(笑)。やっとコツがつかめてきた!頑張って3個包んだよ! 残りの生地はシイタケちゃん用。『冬姑菇包』は聞きなれない料理名ですが、香港でミシュランひとつ星を獲得した某ホテルのレストランで提供されている点心のひとつなんですって。それに先生のアイディアをプラスした一品。 ちなみにシイタケは入ってない、甘いおまんじゅうになるのです。面白いでしょー? 焼きあがった『生煎包』。フカフカで美味しかった!!!朝ごはんに食べたいですね~。 たくさん作って冷凍庫にストックしておきたくなる。 シイタケに見立てて蒸しました。軸もちゃんと作ってあるので・・・。 完成図がすごすぎる!!!どう見ても美味しそうなぷっくりしたドンコですよ、これ!! 中が甘いなんて想像がつかない~。メチャ美味しかったです。またおうちで作りたい! 私、今日はコレを習いたくて参加したといっても過言ではありませんww。 『螞蟻上樹』は四川の家庭料理ですが大好きなんです。 春雨を木に、挽肉を蟻に見立てている料理・・・と言われてますが、実際に蟻は入っていませんのでご安心を。 すぐ復習できるよう、春雨と挽肉をスタンバイさせておりました(笑)。 おうちにある調味料で作れるレシピだったので、早速作りましたよ~。美味しかった上にとても簡単! ザザっと晩御飯を作らなければならない主婦にはお役立ちメニューです。これ、我が家の定番メニューに決定です~。夫も喜んでくれたのでホッ。 これも大好き!『蘿葡清湯腩』は牛バラがホロホロ~。スープは優しい味。毎日食べられます。 今日は先生が作っておいてくれた『茶葉蛋』。すっかり我が家でも定番ですが、うまくヒビを入れるコツがつかめず。簡単なようで意外と難しい。 こちらも過去にいろんな先生のレッスンに参加していますが、それぞれ味が微妙に違うので興味深いです。私は私好みの我が家の味にしています。 さすが先生!綺麗にヒビが模様になっていました。近々作って復習しなきゃ。 ジャニタ先生のレッスンはいつも楽しいし、主婦が簡単に気軽に作れるレシピが多いので助かります。ヘビロテしている先生のレシピ、結構あるな~。 参加される方もお料理のプロの方や得意な方が多く、勉強になることも多いです。 予約ですぐにレッスンが埋まっちゃうジャニタ先生ですが、また予約争奪戦に参加して参加権ゲットしたいと思います~(笑)。 香港ウンチク話Instagram  → こちらをクリック <Blogでは紹介しきれない写真も紹介しています> 香港ウンチク話Facebook  → こちらをクリック <旬な情報をシェアしています> *どちらも登録なしで閲覧可能です* View the full article
  8. After trying the Singmalay Tea treats, I almost missed a stylish Happy Hour if I didn't see this glam poster on the way out. I have to admit, I was lured back by the digital promotion near the concierge. At the Lobby Bar Counter, there were these beautiful ceramic Qipao figurine jars. There are four signature cocktails to wow you!! I tried the Beer Milkshake while my friend had the China Lady: The Beer Milkshake was a fun concoction of Chocolate Ice Cream, Porter, Milk, cream, chocolate sauce and topped with an Oreo. The China lady was very feminine and Oriental with Chinese liquers like Shochu, Plum Wine, Lemon Juice, Maple syrup, Pasteurized Egg White and and Cucumber. I definitely enjoyed my girly time here and can't wait to come back to try the Pina-Kale Ada and Singapore Sling!! +++ [Lobby Bar and Lounge] Lobby Level, Hotel Jen Hong Kong, 508 Queen's Road West, Hong Kong https://www.hoteljen.com/hongkong/westerndistrict/taste/bars/signaturecocktail/ Source
  9. 🍃 “成年後才知 忘記是異能” @ Hong Kong https://t.co/6ATwrUD02C

  10. 上次喺大圍搵到間平靚正嘅日本嘢,我個返鄉下(I mean日本)仲多過我嘅老死又話想去試下,諗起又好耐無喺果邊踩單車,就決定踩完單車再過嚟吔。 以前運動完可以大吃大喝,而家老喇,反而係攰到食唔到咁多嘢,就揀啲特別想食嘅啦。 魚生飯本來就唔特別,不過呢碗山形角切魚生粒珍寶赤蝦飯($68),多出嚟隻蝦就真係夠大隻喇,純目測佢有成六吋長兩隻手指粗,蝦肉口感結實帶黏性唔會霉爛,再啜埋個清甜嘅蝦腦,感動。魚生粒就符合預期,都係三文魚吞拿魚油甘魚呢啲,睇個色澤都知品質唔錯,魚生粒嘅份量甚至乎多過飯添﹗ 魚生赤蝦用料足 點刺身飯可以換購三文魚頭鮫($30),我係相當鍾意食三文魚頭嘅,應該話我鍾意食熟嘅三文魚多過生嘅,因為煮過嘅三文魚啲魚油逼咗出嚟更好食。有時啲餐廳嘅燒三文魚頭,就真係得個頭無肉食,呢度仲有埋個魚鮫位,價錢相同肉量Double up。雖然魚頭係樣衰咗少少,但食落去肉質就好細滑,而且魚頭皮(唔係柒頭皮)燒得香脆嗦嗦聲。而魚鮫就幾厚肉,魚肉夾起嚟唔會散但入口即融,又伴隨住魚油嘅甘香,呢個價錢真係自己整都無咁平。 脆皮魚頭夠抵食 明太子手羽($48)個樣脹卜卜好似BB嘅雞髀仔咁,賣相相當吸引,見佢咁脹卜卜就知裡面釀咗唔少明太子啦。雞肉咬落去雖然肉汁唔多,但肉質唔會霉,雞皮如果再脆口啲就更好。裡面嘅明太子份量同預期一樣多,辣味唔會好強,加杯啤酒就爽喇。 少辣雞翼好送酒 今次食嘅款式同上次唔同,不過一樣水準唔錯,尤其係呢度價錢夠街坊,又唔使係旺區排大隊,同埋我喺度返屋企仲快過由旺角返呢。 價錢:約$80 Source
  11. Buddhists describe our habit of holding on to everything as 'attachment'. It’s true that letting go is never an easy thing to do. Whether that’s in everyday life, or in business. We can find it hard to move on. In addition, I think that we're always looking for ways to gain more control over our lives, and to cling onto that control. But this can be detrimental - especially in business. Understanding how to let go a little is one of the most important lessons I've learned. It’s transformed me from a manager into a leader, and enabled me to focus on what is really important for me professionally. Keeping focused What do I mean by 'letting go'? First of all, it doesn’t mean taking my foot off the pedal, losing focus or avoiding responsibility. It’s actually the complete opposite –and instead consciously letting go of the things that aren’t contributing real value to my everyday work. This enables me to concentrate more fully on the things that do add value. The beauty of this is that, today, I'm actually more focused, driven and clear about my responsibilities than before. And secondly, it’s helped me to lead better. The transition into leading others is often difficult. As we move up the ladder within an organisation, we often carry the responsibilities we had in our previous role with us. We can find them hard to let go of and we can find ourselves clinging to them in our new role too. The things we used to do and be responsible for give us comfort and a sense of safety. But moving forward they weigh us down and take up too much time. Learning to trust This brings me to what practical strategies we can put in place to avoid becoming attached to things that don't help us professionally? How can we learn to let go at work? One of the most important skills is learning how to delegate and avoiding getting involved in everything. As a leader, it's tempting to micromanage, but it’s rarely productive. A good team, who all understand what is expected of them, you can trust them to do their job properly. The benefits are two-fold: taking the burden off you, and empowering others to take on responsibility. The best way to make delegation easy is to hire people who are better than you. Realising that you can't do something as well as someone else is tough, but very useful in letting go. Trust me, you’ll be a better leader for it. I’ve also learned that it’s important to think about why you're still holding on to old responsibilities. Be prepared to do some really tough self-reflection - find out exactly what is holding you back. Is it self-belief? Do you worry that you aren’t cut out for your new role? Are you trying to impress people, or define yourself by how others see you? Or, are you afraid of failure? We’ve all encountered these feelings at some point. But, the only failure you need to really fear is the failure of letting go of the things you don’t need any more. About Rob Weider Rob Weider is Head of Sales and Marketing for a global supply chain and quality assurance business. He is also providing strategy and management training to a non-profit organization in Hong Kong. Rob Weider has experience with a range of organisations including Siemens, Molten Group and Cathay Pacific (CX). For enquiries you can contact Rob here.
  12. 最近少了吃 buffet,見友人對旺角 Cordis 康得思酒店 The Place 的新主題「美國新奧爾良狂歡自助餐」有不錯評價,趁Matthew假期前夕,就帶了他一起去狂歡兼增肥!XD 食 buffet 除了增肥,其實也能增廣見聞:狂歡節 (Mardi Gras) 又稱為「肥美星期二」,世界各地每年都會透過盛大派對、化妝舞會和彩車巡遊來慶祝、散播歡樂,其中以爵士音樂的發源地、位於美國路易斯安那州 (Louisiana) 的新奧爾良 (New Orleans) 的狂歡節尤其舉世知名。 當晚一進場,在門口右邊馬上見到「狂歡節攝影 Counter」,貪玩的Matthew馬上變身成派對人物,依稀與 Super Mario Odyssey 爆了 Dark Side Moon 取得的國王裝有點相似! 同行的爸媽也投入變裝盛會,看看這兩張合照,大家是否覺得甜魔媽媽瘦身成功呢?所以媽媽真的很愛與肥仔Matthew一起合照,拍完後充滿自信可以進場去掃更多美食了! 特別一提,拍下照片並發佈到個人 Instagram,加上標籤 #CordisHK #ThePlaceHK,即有機會贏得二人自助晚餐餐券一張! 事不宜遲,馬上看看 buffet 內容:一開首是甜品區,有紅豆沙、煎堆仔以及豆腐花,同時配料豐富包括白玉、紅豆、朱古力醬、椰果、涼粉以及拍照時還未拿出來的芒果粒! 繼續前行是新鮮即製的香煎班戟,這也是甜魔心水推介,而配料就有合桃、忌廉、香蕉片、朱古力醬等。之後又有以錘子打碎手作果仁朱古力,喇叭造型的朱古力千層蛋糕,朱古力慕絲蛋糕等,味道還很不錯,令人想念朱古力迷妹妹,不過她竪日還要上學呢! 接著又有紫色搶鏡的雜草莓慕絲國王蛋糕、香脆美味的焦糖海鹽批、花生醬朱古力蛋糕,全是又美又好吃的出品!加上背後的美式合桃批、楊枝甘露布甸、蛋白青檸慕絲、熱情果蛋糕,以及切件的菠蘿、蜜瓜、火龍果及西瓜等,作為甜魔實在很興奮! 最後還有不同顏色及口味的馬卡龍、紐約芝士蛋糕,再加上三款不同顏色及配料(草莓、紅豆綠茶及紫薯)的北海道牛奶布甸,當然少不得小朋友最愛的棉花糖! 之後的雪糕窩夫伴威士忌焦糖醬是個人極力推介,如嫌 Waffle 太飽肚,可用香蕉班戟代之,個人覺得口味更加棒,甜魔必試!場內一共八款不同口味 Movenpick 雪糕/雪葩:朱古力、雲尼拿、士多啤梨、咖啡、乳酪、意式奶凍、楓糖合桃、熱情果香芒,就看你喜歡那款~ 之後來到時令冰上海鮮,內容包括蜆、青口、龍蝦仔、熟蝦、長腳蟹、龍蝦鉗,以及兩款即開生蠔,分別是來自紐西蘭及加拿大的佳麗,海鮮迷應該會很滿足~ 相比年初到訪,場內又增添更多海鮮醬,如 Cocktail Sauce、Red Wine Vinegar、Yuzu Chilli Mayonnaise、Chilli Mayonnaise、Brandy sauce 等,令海鮮更加滋味。 去到熱食區,一長列的中西美食排列整齊,惹動食慾:先有十分家常的茄汁炒中蝦、木耳草菇浸菜膽、豆角南乳炒五花腩肉、京蔥炒牛肉,以及玫瑰豉油雞,我有衝動想來碗白飯啊! 之後又有雲吞魚皮餃湯,自選麵檔(大食Matthew這晚也吃了一碗,真強!),以及在這春夏時節去濕一流的土伏靈扁豆燉排骨,有益之餘味道也很好呢。 然後是重頭戲的路易斯安娜焗龍蝦(其實即是煙肉芝士焗龍蝦)及新奧爾良焗蠔(其實即是芝士蘑菇焗蠔),兩款口味都不錯,補充又快,大家不妨按胃納狂掃! 其他特色美食包括新奧爾良海鮮燉湯、烤美式甜辣椒雞翼、燒卡疆 (Cajun) 三文魚、印第安香料高湯浸馬鈴薯等等,滿滿的美式風情啊! 接著還有烤新奧爾良牛仔骨、新奧爾良式燴小烏賊、卡疆海鮮雜錦飯、酥炸日式魚柳配青芥末番茄,以及印式雞肉番茄咖哩,配上薄荷乳酪、芒果酸甜醬、雜菜酸辣醬。 而場內還有即點即切的紐西蘭肉眼扒,拌以黑椒汁或燒汁,以及巨大的美式八寶鴨,後者以以去骨火雞包裹著雞肉及鴨肉,加入各式香料烤焗,適合大胃王/食肉獸挑戰。 尾端還有印式大豆薯仔咖哩、印式香飯、印式烤餅等,就看大家還有胃納挑戰否! 之後是日式刺身、壽司區,供應數款新鮮刺身、多款壽司、卷物,即製手卷,以及富特色的 印第安香料蟹肉壽司,味道也不錯的。 最後是場中央的冷盤區,場內有雜錦凍肉盤(包括Matthew愛吃的腸仔!)、Salami、三款芝士如 Cheddar、Emmental、Brie,加上 Homemade Onion Cheese Dip、Homemade Black Pepper Cheese Dip,還有多款麵包。 另一邊又有煙火雞鮮蠔金寶湯、海螺淮山杞子煲雞,加上新奧爾良粟米沙律、新奧爾良醃製凍蝦、新奧爾良薯仔沙律、新奧爾良長通粉蝦沙律等等,以及自助沙律吧,十分豐富。 最後邪惡的香煎鵝肝區暫時改為供應一口和牛,其實和牛我也愛,但內容始終與肉眼扒有點相撞,還是更愛香煎鵝肝啊! 終於介紹完食物,也是時間開餐:仗著人多兼有新力軍在場,非常不客氣每款美食都取了一些回來享用,這才是狂歡節精神!多款美食中,三甲之選是新奧爾良醃製凍蝦、燉湯,以及卡疆海鮮雜錦飯,當然其他美食如刺身、龍蝦鉗及甜辣雞翅都不錯~ 來到甜品環節,就非常難選了,因為真的款款皆精彩,隨便選隨便吃都錯不了~而最不能錯過的,還是香蕉班戟拌威士忌焦糖醬,再加上雪糕,那滋味實在美好無可比擬! 吃得太飽了,兩父子還一起打機消化休息一陣,才慢慢離開。Eat hard, play hard 然後學習時 work hard,是我們對Matthew的教導及要求,希望他繼續開心健康(又肥美!!)地成長吧! 自助餐供應至5月底,週日至四及假期成人$618/小童及長者$438,週五、六及假期前夕成人$658/小童及長者$478,最後送上影片分享吧~ The Place 地址:旺角上海街555號康必思酒店L樓層 電話:3552 3028 酒店 Facebook:Cordis, Hong Kong 香港康得思酒店 ** 想得知最新飲食情報,可追蹤 甜魔媽媽;欲得知甜魔一家消息,就追蹤 Matthew and Chloe 吧~~
  13. @yimsterz @My_MGAG Ops... Forget there's accident

  14. @ellyyrazali cant hear ya

  15. Last week
  16. RT @san_pon: 純粋じゃない艦これ絵はこれ https://t.co/Bg5LwoZsli

  17. 甜魔一家愛到熱帶地方旅遊,因為我們雖然怕熱,但更加怕凍,以及冷天氣要帶的厚重衣物!南非也是其中一個夢想國,最想最想去看動物園,但因直航也要十多小時,未來數年也不會起行,還是先吃喝南非美酒佳釀吧~ 南非鮑魚聞名於世,但其實種植葡萄、釀造葡萄酒的已達300年歷史以上的南非葡萄酒,也以價格實惠、品質優異見稱。繼萬麗海景酒店4月13日舉行的「南非酒節:探索南非葡萄酒巡禮」,享負盛名的 滿福樓 也推出了「南非美酒佳釀之旅」,成了此行主要目標。 座落於酒店三樓,滿福樓 裝飾設計融入中國傳統建築特色,時尚得來低調雅致。除了特高的樓底、維多利亞海港景色,也欣賞店內餐桌寬敞,桌子之間空間十足,無論是間來飲茶還是夜晚享用美酒美菜,都十分舒適。 闊別數年,十分懷念店內招牌名物叉燒,當然要重溫一下:以麥芽糖烤製的 蜜汁叉燒,肉質很嫩滑,少量脂訪更襯托出甘香肉汁,水準依然,連吞數件是自然反應,很快就整碟KO了! 然後一系列南非美酒也登場了,店內每杯南非美酒$95起,每支則$400起,當日先後品嚐了 Sauvignon Blanc, Ernie Els, Stellenbosch, 2016 以及帶有桃香的 Old vine Chenin Blanc, Raats Family, Stellenbosch, 2015,比新世界的葡萄牙的確多一份成熟優雅。 首道菜是 涼拌南非鮑魚 ($150),鮮甜肉爽的鮑魚加上酸酸甜甜的秘製梅子汁,非常清新開胃,再喝一口葡萄酒,滋味更加昇華~ 接著是視覺效果一流的 桑拿南非鮮鮑 ($150隻,四位起),後侍者會在食客面前,為鮑魚注入店內招牌茉莉香茶,令放滿茶葉的蒸籠頓變「桑拿浴場」,讓鮑魚作「最後的享受」,吸飽茶香再上碟。吃時,可再添上醬油提鮮,是色香味俱味的一味! 愛嚐鮮的,也不要錯過 南非鮮鮑花蛤海鮮湯 ($220),多重海鮮及蔬菜交匯之下,橙紅色的湯頭味道濃郁又鮮甜,滋味極佳;而湯中的鮑片也非常爽口好吃。 接著是矜貴不凡的 翡翠原隻十頭南非乾鮑魚 ($800),肉質腍滑的巨鮑,給餵飽了巧製的鮮味蠔油,每口都是濃郁鮮甜的極級享受!嫌預算太高的,店內也有十八頭鮑 ($380) 的選擇。 喜歡紅酒的,建議配上 Cabernet Franc, Raats Family, Stellenbosch 2013,據說柔和的單寧及香料的芬芳,可令鮑魚鮮味再昇華! 吃完鮑魚,接著換龍蝦上場:一直很愛 萬麗咖啡廳 的蒸焗生猛龍蝦,上回 Marriott Rewards 的午餐會中,也吃到美味蒜茸粉絲蒸開邊龍蝦,但這天的 金榜龍蝦,比前兩者有過之而無不及!關鍵是橙紅色的金榜醬汁,有點似東南亞風味的喇沙,襯托得龍蝦香鮮嫩甜中見惹味,超好吃;那香脆不油的炸饅頭也是珍品,蘸汁來吃滋味一流,我只是吃完還想多添份麵...! 最後來一份用料及鑊氣均是十足、香口美味的 蝦乾肉碎芥蘭煲,實在徹底飽足了,本來甜品也不打算吃... 但當聽到店內竟然有 牛油果椰子雪糕(讓我想起天際萬麗的 牛油果珍珠露),又忍不住要一試:甜品置放在高身雞尾酒杯內,中間是清新富果肉的椰子雪糕,外圍綠色的就是帶斑蘭香的牛油果醬,兩者是意想不到的合襯,也為這過份邪惡的午餐帶來清新結尾~ 最後一提:南非美酒佳釀將於4-5月供應,想吃的朋友不要錯過哦! 滿福樓 Dynasty Restaurant 地址:灣仔港灣道1號香港萬麗海景酒店3樓 電話:28028888 Facebook:Dynasty 滿福樓/Renaissance Hong Kong Harbour View Hotel ** 想得知最新飲食情報,可追蹤 甜魔媽媽;欲得知甜魔一家消息,就追蹤 Matthew and Chloe 吧~~
  18. finally done FMEA!!!huarghhh

  19. V A L O R Coconut Ice Dripped Coffee🥥☕️ 原來清甜椰子水配咖啡係好好飲♥️ @ 啡寮 Valor Cheung Chau https://t.co/oi53blfcGD

  20. RT @PFA: "It's a big honour, I feel great about it. I work very hard so am very happy to win it." @LFC's @22mosalah on his PFA Players’ Pla…

  21. 香港で飲茶は必須!!!1人だとなかなか難しいですが2人なら確実に行ける!!! 飲茶は母も楽しみにしていたのですが、今回PMQの【香港猿創】のデザイナー・ロンノさんとエディさんと4人で飲茶に行きました。 4人という人数での飲茶は久しぶり。いろいろ食べるぞー!! 連れて行っていただいたお店は中環の【金御海鮮酒家】。中環で飲茶ってなかなか行かないので『美心皇宮』以外行ったことないかも! オシャレなオフィス街、中環での飲茶、早速開始です。 披露宴が出来る大きな規模のレストラン。こういうガヤガヤした中で飲茶するのも香港の醍醐味!!この雰囲気大好きです。ランチタイムをずらして行ったのですが、遅いランチをするサラリーマン、OL、地元の人たちでまだまだ賑わっていました。 こちらのお店はオーダー式です。席に座るとロンノさんに「KAORIさん、好きなものにチェックして」とオーダー表を渡されました(笑)。ワゴン式も風情があっていいけど、私はオーダーシートを見ながら好物のメニューを探してチェックしていくほうが好きかもしれません。広東語の勉強にもなるしね。 私がチェックしたあとにロンノさんとエディさんで追加オーダーをしてくれました。香港のジェントルマンは本当に頼りになります~。 わーん!大好物ー!!脆皮(クリスピーポーク)ですが、こちらのメニュー名は『冰焼五層焼腩仔』と書いてありました。マスタードソースを付けていただきました。 モツ系も香港飲茶の定番。『蘿蔔炆金銭肚』、コリコリっとしていて美味しいですよね。母は食べられたかな? 大好きな腸粉は『蜜汁叉焼腸』にしました。タレが美味しいんだ!! 『酥炸魷魚鬚』はイカげそのから揚げ。日本と違ってイカの脚を1本1本揚げています。美味しくないわけがない。サクサクして美味しかった! 『鮮蝦蒸粉果』は透ける皮に具が入った蒸し餃子。上に蝦がプリっと乗ってます。 大好物の『豉汁蒸鳳爪』は鶏の脚のトウチソース蒸し。さすがに母は無理かと思いましたが食べてましたよ~。お母さん、やるじゃん!! 『千層馬拉糕』は何層かに分かれている蒸しパン。甘いしお腹が膨れるのですがオーダーしちゃったわ。 海老を湯葉で巻いて揚げた『鮮蝦腐皮巻』はサクサクで大好き!母も気に入ったようです。揚げ物だけど湯葉が薄くてもたれないからいいんですよね。 これはロンノさんたちがオーダーしてくれた『鴛鴦炒飯』は右がトマト味、左が上湯味。 上から見ると「陰陽」の形にソースがかかっています。面白い!!! 他にも『金御鮮蝦餃(海老蒸し餃子)』、『蘿蔔糕(大根餅)』、『山竹牛肉球(牛ミンチとクワイの肉団子)』もオーダーしました。この辺りでもう・・・お腹パンパン! 4人もいるといろいろ食べれて良かったのですが、香港人と一緒に食事をして思うこと。 老若男女問わず、みんな良く食べる!!! 私の友人の香港人女性たちもほっそいのに私の倍近く食べます。お腹いっぱい~って言いながら「デザート行く?」と言うしね(笑)。 しっかり動いて、たくさん食べるというのが香港の健康の秘訣かも。 休みの日に私みたいにダラダラ寝てすごす人は少ないんだろうなぁ・・・。 久しぶりにたくさん頼めて嬉しかったし、定番ものと香港らしい点心も食べられて母も満足していたようです。 【金御海鮮酒家】は中環を始め佐敦、旺角、湾仔、紅磡、天后に支店があるようです。 ロンノさん、エディさん、ありがとうございました! 【金御海鮮酒家】 住所:中環皇后大道中88號勵精中心3樓 (3/F, Regent Center, 88 Queen's Rd Central, Central) 営業時間:7:00-24:00 香港ウンチク話Instagram  → こちらをクリック <Blogでは紹介しきれない写真も紹介しています> 香港ウンチク話Facebook  → こちらをクリック <旬な情報をシェアしています> *どちらも登録なしで閲覧可能です* View the full article
  22. RT @drwanazizah: Wangsa Maju. PRU 14 akan datang kita bakal menyaksikan bukan sahaja tsunami Melayu tetapi tsunami Cina, tsunami India da…

  23. When looking for a hotel in Georgetown, I came across the lovely heritage boutique hotel: Hotel Penaga. I knew I wanted something with a good dose of traditional charm, but still have a variety of modern necessities. Built in the 1920’s, the building was originally comprised of homes and ground floor shops until 2008 when a couple purchased the property, and carefully renovated and transformed it into Hotel Penaga Penang. The hotel is full of history and fascinating artwork throughout, and the staff are very helpful and welcoming. I honestly couldn’t have asked for a better hotel to spend a few days in while exploring the lovely area of Georgetown. First impressions of Hotel Penaga Hotel PenagaLobbyThe concierge was all smiles as he opened the main doors of Hotel Penaga upon our arrival. Everything – from check in and out, to getting information about Georgetown and arranging transportation to another part of Penang – was so incredibly easy thanks to the helpful staff. I really did feel at home here thanks to the staff who were always going out of their way to ensure we had a great stay. Aside from the staff, I immediately fell in love with the design of the hotel. It honestly felt like I was taking a luxurious step back in time while walking around this heritage boutique hotel. The room I had the most beautiful room – from the minute I walked in, I fell in love with all of the polished wooden furniture, the subtle Asian touches, and the paintings that adorned the walls. My favorite features of the room itself were the large canopy bed that took center stage and the wooden dresser decorated with red Chinese designs. Hotel Penaga also supplied a good range of fairtrade coffee and teas in the room with a life-saving espresso machine that made a killer cup of joe. Although it may sound a bit silly, I relished time spent in the bathroom when I was showering and getting ready in the morning. The bathroom was huge (almost the size of my bedroom in Hong Kong!) and I loved the contrast between the light blue tiling and the dark wood paneled floors. I always look out for a big bathtub when I’m choosing a hotel and Hotel Penaga’s massive jacuzzi did not disappoint. We were also lucky enough to get a room with a balcony that overlooked the pool and other parts of the hotel. Perfect for enjoying a cup of coffee in the early morning before breakfast (and before it became too hot outside!), I loved being able to have a bit of outdoor space. Also, if you didn’t notice from the photos, many of the room’s light switches were actually bells – a really neat added touch. Breakfast Breakfast at Hotel Penaga Penang was a casual affair. They offered a variety of hot items (some changed daily), breads and spreads, and fresh fruit and juice. The service is prompt and friendly and there was a good selection to choose from, whether you liked more of a western-style breakfast or an Asian one. They also offered any style of eggs you’d like (poached eggs on toast, please!) and had a selection of their own Penang homemade bread with kaya spread (a delicious coconut jam) and other unique locally sourced jams. Facilities Hotel Penaga Penang has just about everything you could ask for. The location is perfect in that it’s within walking distance of everything you’d want to see in Georgetown (just be sure to bring comfortable shoes!). There is a lap pool with a handful of covered tables around it and a few loungers if you can bear hanging out in the blistering heat. The hotel also has a spa, library, meeting rooms, and a restaurant/bar. One thing I found quite interesting was the artwork throughout the hotel. Hotel Penaga actually runs an artist residency program where contemporary artists can apply to have their work put on display throughout the hotel, so be sure to take your time while wandering around to read about the artists and their work. Overall thoughts on Hotel Penaga Penang Hotel Penaga Penang is a boutique hotel with a whole lot of charm and personality. The service is honestly exceptional here – they even used their own personal phone to call us a Grab (the company that recently bought out Uber in Malaysia) when we couldn’t use the app in order to get to our next destination in Penang. During the two nights we spent at Hotel Penaga everything was fantastic and I would definitely recommend booking your stay here when you visit Georgetown! Hotel Penaga Corner of Jalan Hutton & Lebuh Clarke 10050 George Town Penang Malaysia Tel: 04-261 1891 I partnered with Hotel Penaga for this post. As always, all views and opinions are sincerely my own. View the full article
  24. RT @Crunchyroll: NEWS: "Lucky Star" Takes Over the Rhythm Game World in "Re:Stage!" Collaboration! ⭐️ More: https://t.co/6Qg7JDuPWP https:…

  25. 從來都覺得尖沙咀是個可愛好地方,吃的看的都多,最近更添多兩項:首先是帝苑酒店二樓的 J's Bar Bistro,推出的$148平日沙律吧自助午餐,健康美味得來十分超值! 人在尖東要找地方 Happy Hour,晚飯直落,環境優美、型格又復刻的 J's Bar Bistro 從來都是不二之選,年初甜魔媽媽更在這裡 遇過 Shine!最近週一至五12:00 - 14:30推出$148任食沙律吧,內容包括麵包、餐湯、水果、甜點,真的不夠飽還可以$50加點主菜,非常抵食。 已經是第三次到訪,還是被餐廳的優美清靜氣氛所醉倒,環境實在很治療令人放鬆,連步往沙律吧的腳步也不期然放慢下來~ 順序介紹一下:當日一開首就有新鮮水果併盤,內容包括西瓜、菠蘿及蜜瓜,全部極甜極美味;之後又有迷你焗蛋批、Blueberry cheesecake、兩款芝士,作為頭盤或飯後餐點皆宜! 之後沙律吧的選擇可謂令人眼花瞭亂:熟的有西蘭花、烤野菌、烤椰菜花、烤紅椒、烤黃椒、烤青椒、烤茄子、紫薯,生的有紅椒圈、黃椒圈、羅馬生菜、法式雜菜、綠牛油生菜、紅珊瑚生菜、羽衣甘籃等新鮮水耕菜,加上車厘茄、薯仔沙律、烤雞青蘋果沙律、番茄豆芽沙律等等。 另一邊還有每日精選餐湯,當日是清甜好喝的粟米忌廉湯,加上數款好看又好吃的麵包、多款沙律醬如千島醬、法式醬、凱撒醬,以及四款特色油醋醬,來製作創一無二的沙律。 長檯上更有大量健康的沙律配料,包括青橄欖、珍珠洋蔥、醃青瓜、甜粟米、青瓜、石榴籽、金菜頭、蘋果乾、紅腰豆、紅棗、提子乾、無花果乾、杏桃,以及藜麥、糙米、合桃、脆榛子、開心果、全麥小米、粟米脆片等,營養豐富又頂肚,吃完不可能不飽啊! 最後場內還有 Toss Salad station,大家可以選好配料,由專人幫忙拌製好再食用,不過我更喜歡自製沙律的樂趣!對了,酒吧還設有優美室外位,初時也選坐外邊,不過後來漸有微雨才搬回室內繼續用餐。 以下就是我的午餐了!水果、沙律、芝士、穀物、麵包、餐湯,全部都是優質健康的食材,吃下去除了是滿足口腹之慾,也補充了身體所需的多項營養素,不夠飽還可以再出去拿,無論男女其實一定夠飽有餘~ 然而嘴饞如我,又怎會放過$50品嚐 Roasted Spring Chicken 的機會?皮香肉嫩的美味烤春雞配上滋味燒汁,再拌上薯泥及雜菜,$50實在太超值。當日另一主菜選項是 Indian Seasonal Vegetable Curry Basmati Rice,適合素食人士,而內容每週更換,常來吃也不會悶! 來惠顧午餐,更有加$38選點 Special Mocktail 的優惠;這裡的飲品向來出色,當日試了一杯青蘋果特飲,果香滿滿兼有不少果泥,貨真價實,$38十分超值! 飯後再來點高水準水果及甜點,非常滿足了!需要提神的,則可以加$28點杯咖啡,來為忙碌一天充電。明天又是 Green Monday,想來一頓健康/素食午餐的朋友,真的推介來一試啊~ 事實上,這頓後甜魔媽媽一直飽到晚上,連晚飯也沒吃,不過就去 K11 買了吃了 Paul Lafayet 的甜品;原來,接下來4月24-26日是「法式焦糖燉蛋節」,這幾天12-7pm 全線店內 Crème Brûlée 都有買一送一優惠! 還記得當年對此店的焦糖燉蛋驚為天人,這次則為新出 Crème Brûlée Cake 傾心,除了又香又滑的燉蛋味忌廉,也因為中間的花生層實在好吃啊!甜魔們可以一試~ J's Bar Bistro 地址:尖沙咀東部麽地道69號帝苑酒店2樓 電話:27332088 Facebook:The Royal Garden 香港帝苑酒店 Paul Lafayet 地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館G23舖 電話:35869621 Facebook:Paul Lafayet ** 想得知最新飲食情報,可追蹤 甜魔媽媽;欲得知甜魔一家消息,就追蹤 Matthew and Chloe 吧~~
  26. I M P O S S I B L E F O O D S HK Launch Party🥂 We have tried one of those plant-based… https://t.co/k20z8FlqK6

  27. RT @iatemuggles: i swear toddlers at the masjid are reckless https://t.co/Xpbs54RtLe

  28. Baby Gabriella’s first visit to Granny’s. 🌸🌸 https://t.co/bHyx7q8vua

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